РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

В три общини няма положителни случаи на коронавирус сред ученици и персонал

Публикувано на:

Към момента няма училища в Старозагорско, които са заявили желание за преминаване към дистанционна форма на обучение заради повишен брой случаи на коронавирус. Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние по предложение на директорите и след разрешение от министъра на образованието, гласи заповед на просветния министър Красимир Вълчев. Това ще е възможно при увеличаващ се брой отсъстващи, в областите с най-много заболели, попадащи в червената и в оранжевата зона и след решение на Педагогическите съвети.

16 са карантинираните паралелки и групи в детските градини в Старозагорско. 19 са учениците с положителен резултат за инфекцията, а педагогическият персонал в градини и учебни заведения е 28 на брой.

В училищата има възпитаници, които са контактни на член от семейството, но към момента няма учебни заведения с висок брой заболели или в карантина.

В общините Павел баня, Опан, Николаево няма положителни случаи на коронавирус сред ученици и персонал, а в община Братя Даскалови-само в група от детска градина.

Вижте още